Foods for Field Break

Little Orange World

Food is on my top list when I’m about to get my field break like now; in countdown, I have 10 days left for my next field break (this thing is one of mood booster in our mining life). This time, some cities would be passed by me, such us; Balikpapan (will be passed on the way to Sangatta), Samarinda (will be passed on the way to Sangatta), Sangatta (my dad’s home), Bandung (will be visited), and Jakarta (will be visited). So along the cities pass list, the list of food is coming along.

Balikpapan

Balikpapan is famous for its seafood dishes and the most overrated one is ‘Kepiting Kenari’ (Sweet sour sauced crab). I don’t like crab dishes that much and I don’t hate it either, but if would have a crab base dishes, I better go to ‘Dandito Crab’. It tastes so much better than the first one.

View original post 264 more words

5 Comments

  1. Setujuuu… Dandito crab lebih enak. Aku suka Soft shelter crab. Cocok untuk yang gak gila kepiting dan pengen menikmati kepiting tanpa usaha (aku sih karna males hancurin shelter nya)…hehehe 🙂

    1. BAnget, sebenarnya ada yang enak juga, gak jauh dari Dandito, Namanya koky Acung atau apa gitu, lebih enak dan murah dari kedua restoran yang terkenal itu. :Dsama, aku juga sering makan kepiting kalo sebagian besar peserta kebelet makan itu. capek makannya. 🙂

    2. hehehee… aku juga males makan kepiting. rempong euy. Kapan-kapan aku coba Koky Acung ah… suamiku kerja di Sangatta, kadang dia boyong aku main ke Balikpapan & sangatta. Jadi ada referensi baru nih buat makan enak. hehe..

    3. Sepertinya perlu di coba memang, eh, kita setali, kami juga tinggal di Sangatta, suaminya kerja di mana? tinggal di mana? next time kalo ke Sangatta infoin, kali2 bisa bersua, bisa juga main ke rumah kami, nyoba masakan Toraja dan Bugis. 😀

    4. *tossss* Waahh… Yuna di Sangatta yaa… suamiku kerja di Pama, untuk pryek KPC. jangan-jangan satu site sama Yuna lagi… 🙂 next time kalo aku ke Sangatta, kopdar yaa… pengen ngerasain masakan Toraja & Bugis euy… 🙂

Ngobrol yuks.. ^_^

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s